14 Eylül 2017 Perşembe

KREPTE SEBZELİ OMLET






















Herkese merhaba!...
Nasılsınız bakalım:)

Aslında bu tarifi yapalı uzun zaman oldu.
Paylaşmayı unuttum:(
Bugün arşiv karıştırırken karşıma çıkınca paylaşıyım istedim.

Özellikle pazar kahvaltılarında değişik ve lezzetli tarifler arayanlar için birebir.
Ben tarifi sebzeli yapıyorum ama siz dilediğiniz gibi zenginleştirebilirsiniz.

MALZEMELER:
Krep için:

1 su bardağı süt
1 yumurta
3 tepeleme yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı çörek otu
Tuz

Omlet için:
6 adet yumurta
2 orta boy domates
4 adet sivri biber
4-5 adet  mantar
1 kuru soğan
2-3 dal ince kıyım taze soğan
2-3 dal ince kıyım maydanoz
2 kaşık sıvı yağ
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI:
Krep için gerekli olan malzemeleri çırpma kabına alıp el çırpıcısıyla çırpın.
Krep tavasına fındık kadar tereyağ alıp eritin.
Krep harcından bir kepçe alıp tavaya aktarın ve yayın.
Arkalı önlü pişirin.
Bütün malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayın.

Omlet için,
Domatesleri,biberleri, mantarları ve kuru soganı incecik doğrayın.
Iki kaşık sıvı yağda soteleyip kenara alın.
6 adet yumurtayı çırpma kabına alıp çatalla çırpın.
Içine ince kıyım taze soğan, maydanoz,sotelenmiş sebzeleri, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Krep tavasına fındık kadar tereyağ alıp eritin.
Omlet harcından bir kepçe alıp tavaya aktarın ve yayın ve pişirin
( krep miktarı kadar omlet olacak)

1 adet krep alıp üzerine 1 adet omlet koyun ve rulo yapıp sıcak servis yapın

Dilerseniz rulo aşamasında rende kaşar ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...